Landen

De meest uitdagende landingsbanen ter wereld

Back to Blogs
Blog Img

De meest uitdagende landingsbanen ter wereld

De geografische ligging, de lengte van de landingsbaan de weeromstandigheden of een combinatie van deze factoren maakt het dat deze vliegvelden behoren tot de meest uitdagende landingsbanen ter wereld.

1.       Lukla Airport (Nepal)

Lukla Airport staat bekend als het gevaarlijkste vliegveld ter wereld. Dit vliegveld is de poort naar de Mount Everest. De landingsbaan op dit vliegveld heeft aan beide zijden een diepe afgrond, en is daarnaast omringd door de hoge Himalaya-gebergte. Daarnaast is de landingsbaan slechts 460 meter lang en heeft het een helling van 12%, waardoor vliegtuigen op tijd moeten afremmen om niet door te glijden.

2.       Juancho E. Yrausquin Airport (Saba)